Ford Motor intentioneaza sa cumpere Daewoo Craiova pentru a-si extinde capacitatea de productie necesara acoperirii cererii ridicate de pe piata europeana, a declarat directorul general al Ford Europe, John Fleming
Fleming a spus ca Ford face tot mai greu fata cererii din Europa si are nevoie cat mai rapid de o capacitate suplimentara de productie. Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, cu 10% peste capacitatea fabricilor sale.

"Acest lucru nu mai poate continua pentru mult timp", a spus Fleming care a adaugat ca Ford are nevoie urgenta de o capacitate suplimentara de 150.000 de unitati pe an, capacitate care va fi extinsa la 200.000 de masini anual.

Vanzarile Daewoo Craiova au crescut cu 3%, pana la peste 7.500 de unitati in primele cinci luni ale anului, dupa ce in mai, producatorul a vandut cu 79% mai mult decat in luna a cincea din 2006, datorita programului "Rabla", au spus, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

In mai, producatorul craiovean a vandut pe piata interna 2.840 de automobile, cu 79% peste cele 1.584 comercializate in luna similara a anului trecut. Per total, in primele cinci luni ale anului curent s-au vandut 7.752 automobile Daewoo, cu 3% mai mult decat in perioada ianaurie - mai 2006, cand masinile produse in Oltenia isi gasisera 7.530 de clienti.

Directorul de comunmicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea a spus ca vanzarile au crescut puternic luna trecuta in special datorita programului de innoire a parcului auto, in care producatorul din Oltenia a primit 1.907 locuri.

Garlea a adaugat ca vanzarile au avansat si fiindca au mai disparut zvonurile care dadeau ca sigura inchiderea uzinei si sustineau ca fabrica are datorii extrem de mari. El a precizat ca in prezent delegatii de la General Motors si Ford colecteaza informatii despre uzina si isi pregatesc ofertele.

Compania americana Ford estimeaza ca in acest an va vinde doua milioane de automobile pe continent. Ford mai are o singura fabrica in Europa de Est, si anume in Rusia, unde produce anual peste 60.000 de masini din modelul Focus. Ford Motor Company este al treilea producator auto mondial ca vanzari, dupa Toyota si General Motors.

La nivel de grup, Ford a construit, anul trecut, peste 6,6 milioane de automobile si avea 280.000 de angajati in peste 100 de unitati de productie. Cea mai mare fabrica Ford din Europa se afli in Germania, langa Koln si produce peste un milion de automobile anual.

In toamna anului trecut, statul roman a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar in acest an se va incheia procesul de privatizare. Ofertele pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova (Daewoo) pot fi depuse pana pe 5 iulie. in afara de Ford, cele doua companii care s-au aratat interesate si au depus oferte neangajante pentru uzina sunt General Motors si JSC Russian Machines.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri