Producatorul german Porsche vine in intampinarea clientilor amatori de sportivitate, dar constienti asupra efectelor daunatoare ale gazelor de sera , cu un nou propulsor hibrid destinat SUV-ului Cayenne, aflat momentan in stadiul de proiectare, conform unor surse din cadrul companiei, citat de presa de specialitate.
Generatia actuala de Cayenne dotata cu motorul traditional cu sase cilindri inghite in medie 12,9 litrii de combustibil la suta de kilometri. Consumul mare se traduce in emisii de dioxid de carbon ridicate, plasand modelul de doua tone printre cele mai poluante autovehicule noi. Dioxidul de carbon reprezinta principalul factor ce contribuie la incalzirea globala.

Decizia germanilor de a dezvolta un propulsor hibrid, ce combina un motor cu combustie interna cu unul electric alimentat de baterii, a venit ca o reactie la dezbaterile actuale legate de schimbarile climatice si la interesul consumatorilor pentru autovehicule mai putin daunatoare pentru mediul inconjurator. Noua filosofie Porsche este fondata pe principiul crearii produselor premium cu un consum si emisii scazute, fara a renunta insa la valentele sportive.

Noile norme impuse de oreganismele europene au avut un ecou in intreaga lume auto. In luna februarie a acestui an, Comisia Europeana a impus un prag maxim admis de 130 grame de CO2 produse pe kilometru la care toti producatorii trebuie sa se alinieze incepand cu 2012. In prezent, doar sase modele germane indeplinesc acest criteriu.

Cu toate ca producatorii germani se claseaza intre cei mai buni din lume, contributia lor in dezvoltarea solutiilor alternative la combustibilii fosili nu este pe masura asteptarilor . Producatorul japonez Toyota este considerat liderul mondial in materie de solutii hibride.

Porsche, care colaboreaza cu Audi si VW la acest proiect, declara ca noul sistem de propulsie va fi disponibil incepand cu 2009. Tehnologia, bazata pe conlucrarea dintre un motor electric si unul cu combustie interna, va fi folosita si pe viitorul model Panamera
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri