Romania ar putea ajunge sa produca 650.000 de automobile in 2010, daca situatia uzinei de la Craiova se va rezolva curand, a spus vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, la conferinta de prezentare a Salonului Auto Bucuresti.
"Stiu ce inseamna reabilitarea unei uzine, daca se vrea, la Craiova uzina ar putea ajunge sa produca 300.000 de automobile pe an la 18 luni de la preluare. Fabrica are o capacitate formidabila si daca o tinem asa, o tinem in paguba", a spus Stroe.

El a adaugat ca nu toate fabricile care produc pentru Ford in lume sunt fabrici profitabile si a subliniat ca e normal ca producatorii sa se orienteze catre piete cu mana de lucru mai ieftina, amintind ca la fel a facut si Renault cand a preluat Dacia, a inchis o unitate de productie din Belgia. El considera ca diferenta salariala intre noi si Occident se va mentine inca destul timp.

"Daca as fi membru al comisiei de privatizare al Daewoo as pune conditii pe cel putin zece ani de acum incolo, pentru a compensa o eventuala oferta financiara slaba", a mai spus vicepresedintele Dacia.

In prezent fabrica de la Craiova are o capacitate de 150.000 de automobile anual, insa anul trecut a produs 25.000. in total, productia interna de automobile a crescut cu 9,6%, anul trecut, pana la 213.597 de unitati, aproximativ 90% fiind produse de Dacia.

Stroe a spus pentru NewsIn ca Dacia va produce la anul in jurul a 275.000 de automobile in Romania si aproximativ 350.000 un an mai tarziu. Anul acesta producatorul va fabrica la Pitesti in jurul a 225.000 de automobile, din care va exporta aproximativ 120.000.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri