Japonezii de la Toyota Motor Corp planuiesc sa construiasca 8,74 milioane de autoturisme in 2007, cu 270.000 de unitati mai mult decat planurile initiale, schimbarea datorandu-se vanzarilor masive pe plan extern, informeaza cotidianul detinut de Toyota, Mid-Japan Economist.
Cu exceptia Daihatsu Motor Co si Hino Motors Ltd, liderul in productia de autoturisme din Japonia declara la sfarsitul anului 2006 ca planuieste sa construiasca in 2007 un numar de 4,27 milioane de automobile in tara si 4,2 milioane peste hotare.

Noul plan vorbeste acum despre productia a 4,25 milioane de unitati in tara si 4,49 milioane in strainatate, cu precadere in Statele Unite ale Americii si Asia, relateaza publicatia Mid-Japan Economist, fara insa a cita si sursa informatiilor.

Toyota a refuzat sa confirme deocamdata datele raportului.

In primele opt luni ale anului, Toyota a construit 2,73 milioane de vehicule in Japonia si 2,82 milioane in strainatate.

Cifrele arata pentru prima data faptul ca Toyota va construi intr-un an mai multe autovehicule in strainatate decat in tara. Toyota doreste sa-si mareasca capacitatea de productie peste hotare urmand sa deschida noi fabrici in Rusia, Canada si in alte state in urmatorii ani.

Impreuna cu Daihatsu si Hino, piata se asteapta ca Toyota sa produca anul acesta mai multe autoturisme decat compania General Motors.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri