Constructorul ceh Skoda preconizeaza ca 2008 va fi anul cel mai prolific pentru vanzarile subcompactei Fabia, cu toate ca pe acest segment activeaza competitori ca Peugeot 207, Renault Clio sau VW Polo. Versiunea station wagon este pariul cehilor cu piata pentru anul viitor.
Obiectivul celor din Mlada Boleslav este de a vinde cu 10% mai multe exemplare ale modelului sau supermini in perioada urmatoare. In intreg anul precedent cehii au vandut 240.919 modele Fabia, in cele trei versiuni de caroserie hatch, sedan si station wagon, in crestere cu 6,5% fata de 2005.

Responsabilitatea de a sustine cresterea de 10%, dorita de mai mai marii companiei, va cadea pe umerii celei de-a doua generatii Fabia station wagon. Lansata in premiera la Salonul de la Frankfurt in septembrie, cea mai spatioasa varianta a subcompactei Fabia va fi comercializata pe principalele piete incepand cu luna ianuarie a lui 2008.

Anul trecut vanzarile versiuni station wagon, sau break, au reprezentat 47% din vanzarile de Fabia, un calcul simplu arata ca cehii au vandut aproximativ 115.000 exemplare ale acestei variante la nivel global. Cehii se asteapta ca ultima versiune de caroserie sa atraga mai bine de jumatate din clientii care se orienteaza spre achizitionarea unei Fabia.

Competitia se anunta acerba pentru station wagon-ul cehesc, competitorii Renault Clio si Peugeot 207 concepand versiuni de caroserie similare pentru modelele lor subcompacte. Skoda a fost insa printre primii producatori europeni care au oferit o varianta mai spatioasa pentru hatchul lor.

Viitoarea generatie va imprumuta numeroase elemente vizuale si tehnice de la Roomster, model ce a dat tonul la noua identitate de marca Skoda. Spatiul pentru bagaje va fi de 460 de litri, cu 54 de litri mai mult decat precedenta generatie.

Cei de la Skoda isi vor dezamagi fanii modelului Fabia sedan, generatia actuala nebenificiind de o versiune de caroserie in trei volume. Motivul pentru care cehii au renuntat la a mai produce si o versiune sedan fiind vanzarile slabe pe care le-au inregistrat. Anul trecut doar 15.000 de sedanuri Fabia au fost vandute pe plan mondial.

In Romania in primele trei trimestre, Skoda a vandut 5643 de unitati Fabia, modelul ocupand un loc 5 intr-un clasament al modelelor de import vandute la noi in tara. In 2006 generatia precedenta de Fabia s-a clasat pe locul secund in ierarhia automobilelor straine comercializate, cel mai vandut model din import a fost Renault Clio.

Vanzarile Skoda in Romania in cele zece luni ale anului au crescut cu 26,6% pana la 21.211 unitati. Cel mai bine vandut nu este Fabia, ci Octavia II care s-a comercializat in 6733 unitati in perioada ianuarie-octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri