Constructorul francez de automobile Renault va incepe, in 2009, fabricarea modelului brazilian Sandero - berlina cu cinci usi - in uzina Nissan din Africa de Sud, a declarat Patrick Pelata, vicepresedinte pentru produs, strategie si planning la Renault.
Inceperea productiei modelului Sandero (care va fi produs - intr-o forma derivata - si la uzina Dacia de la Mioveni in a doua parte a anului viitor - n.r.) in Africa de Sud, face parte din strategia Renault de a castiga teren pe aceasta piata, se arata in comunicatul producatorului francez.

Sandero este al cincilea vehicul dezvoltat pe platforma B0, aceeasi pe care a fost construit Logan. Pe langa modelul Logan berlina, mai sunt disponibile Logan MCV (break) si Logan Van (furgoneta) pe aceeasi platforma B0. Al patrulea model dezvoltat pe aceasta platforma va fi Logan Pick-Up, a carui productie va incepe in primul trimestru al anului viitor. Primul model fabricat pe platforma B0, Logan berlina, a fost comercializat in peste 700.000 de exemplare de la lansarea din 2004 si pana in prezent, in peste 55 de tari.

Productia modelului Sandero va incepe in decembrie in Brazilia si urmeaza sa fie introdus pe piata europeana la jumatatea lui 2008. In Africa de Sud comercializarea modelului va incepe in debutul anului 2009.

Sandero va fi primul model pe care Renault il lanseaza mai intai in afara Europei. Masina in cinci usi va fi produsa la uzina din orasul brazilian Curitiba, urmand a fi comercializata in Brazilia din decembrie, si apoi in Argentina. "La fel ca si Logan, Sandero va fi produs la o scara globala, in afara de Curitiba luam in considerare si alte situri de productie. Sandero da tonul unei noi etape de internationalizare la Renault. In Europa, un model derivat din Sandero va imbogati gama Dacia in 2008", potrivit Renault.

Sandero e un automobil de clasa mica, cu o lungime de 4,02 metri si un spatiu de depozitare de 320 litri in portbagaj. Spre comparatie, Logan berlina are 4,25 metri lungime, iar Logan break (MCV), 4,45 metri.

Dacia va incepe anul viitor, in uzina de la Mioveni, productia a doua noi modele bazate pe platforma Logan, unul fiind Logan Pick-up, iar cel de-al doilea, un derivat din modelul Sandero, declara la inceputul lunii octombrie Charles Morillo, directorul uzinei de autovehicule de la Mioveni.

Masinile din gama Logan sunt produse in sapte state: Romania, Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India si Brazilia. Cea de-a opta tara va fi Africa de Sud.

Grupul Renault vrea sa vanda, pe plan mondial, anul acesta, 400.000 de automobile Logan, in crestere cu 60% fata de 2006, pe fondul inceperii productiei in Iran, India si Brazilia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri