AAA Auto a depus plangere penala pentru concurenta neloiala impotriva unui fost administrator al societatii, Miodrag Stanoevici, care, in prezent, este asociat cu Ion Tiriac si conduce o firma a acestuia, Multibrand Auto Shop, cu acelasi profil de activitate ca cel al AAA Auto.
Plangerea a fost depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care si-a declinat competenta catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6.

"In perioada 3.06.2005 - 2.03.2007 a fost directorul general executiv al societatii noastre, SC AAA Auto SA. In aceasta calitate, a avut acces la toate informatiile legate de secretele comerciale, oferte, clienti, tehnici, negocieri, catalog de preturi, etc. Incepand cu data de 2.03.2007, a plecat din societate si a devenit administrator al SC Multibrand Auto Shop SRL, pe care a organizat-o dupa modelul SC AAA Auto si in care a folosit toate secretele comerciale ale AAA Auto. SC Multibrand este o societate cu obiect de activitate similar obiectului nostru de activitate", arata dealerul de masini rulate AAA Auto in plangerea formulata impotriva lui Stanoevici.

AAA Auto l-a instiintat in scris chiar si pe Ion Tiriac, "in baza bunelor relatii comerciale si a principiului de concurenta loiala", despre cele reclamate in activitatea actualului sau asociat din perioada in care Stanoevici conducea reprezentanta din Romania a dealerului ceh de masini rulate, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 mai efectueaza cercetari fata de Miodrag Stanoevici tot in urma unei plangeri facute de AAA Auto SA si pentru o serie de presupuse fapte savarsite de acesta in perioada cand conducea reprezentanta din Romania a dealerului ceh de masini rulate.

Mai exact, AAA Auto il acuza pe Stanoevici de abuz de incredere si de o delapidare de 600.000 euro.

Dealerul de masini rulate arata in plangerea facuta ca, pe 3 iunie 2005, a incheiat o conventie de prestari servicii cu SC Marcom Finance, care era administrata de Stanoevici, prin care acesta se obliga sa presteze servicii de consultanta proceduri leasing, management. Acuzatia conducerii AAA Auto consta in faptul ca Stanoevici nu ar fi realizat niciodata aceste servicii, tinand cont de faptul ca firma sa nu avea personal specializat, iar o parte din activitatile care trebuia prestate nu erau cuprinse in obiectul de activitate al societatii, care oricum avea doar doi angajati.

Potrivit plangerii depuse la parchet, pe 13 aprilie 2006 Miodrag Stanoevici ar fi fost imputernicit de Anthony James Denny, administrator unic al AAA Auto, sa conduca efectiv societatea, fiind numit director general executiv.

"In noua sa calitate, domnul Miodrag Stanoevici a facut plati nelegale catre societatea al carei administrator era, SC Marcom Finance SRL, pentru o "consultanta" pe care AAA Auto SA nu a primit-o niciodata pe de o parte si pentru activitati pe care ar fi trebuit sa le desfasoare NU in calitatea de administrator al Marcom Finance ci in calitatea sa de Director General Executiv al AAA Auto. Ne constituim parti civile cu suma de 600.000 euro rezultand din plati nedatorate, daune produse prin neexercitarea mandatului in conditii legale, folosirea clientilor SC AAA Auto in interes propriu", se arata in cea de-a doua plangere penala depusa de AAA Auto impotriva lui Miodrag Stanoevici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri