Piese Dacia contrafacute, ambalaje pentru piese Dacia si Renault, au fost depistate la inceputul lunii septembrie de catre reprezentantii Biroului Vamal Constanta Sud din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta - Autoritatea Nationala a Vamilor.
Circa 15.000 de seturi de placute de frana Dacia contrafacute si 28.500 de ambalaje purtand inscriptia Dacia, dar si 19.500 ambalaje marcate Renault au fost retinute la Constanta.

Automobile Dacia SA a fost sesizata de catre autoritatile vamale cu privire la captura.

„Dupa analizarea si testarea de catre specialistii Dacia a placutelor de frana descoperite si a ambalajelor, s-a ajuns la concluzia ca acestea sunt contrafacute si incalca un drept de proprietate industriala, prin utilizarea ilegala a marcii Dacia, al carui titular exclusiv este SC Automobile Dacia SA”, se arata intr-un comunicat al constructorului roman de automobile.

Piesele nu respecta caracteristicile tehnice, de calitate a materialului si de dimensionare, si nici marcajele specifice pieselor de origine Dacia.

Atat piesele, cat si ambalajele urmeaza sa fie distruse dupa incheierea procedurii juridice demarate.

"Pana in prezent, Grupul Renault a efectuat o serie de teste de uzura pe alte placute de frana contrafacute. Testele au relevat faptul ca distanta si timpul de franare a vehiculelor echipate cu piesele contrafacute sunt practic duble fata de vehiculele echipate cu piese de origine", se mai arata in comunicatul Dacia.

Operatiunea de distrugere se va desfasura sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor in calitate de detinatori, ai D.G.F.P. Constanta, ai A.N.P.C., ai I.P.J. Constanta si ai Automobile Dacia SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri