Grupul PSA dezvolta o masina low-cost care va fi disponibila pe pietele emergente incepand cu anul 2011, fiind considerata un rival pentru Dacia Logan.
Noua strategie low-cost a producatorilor francezi a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Paris de Christian Streiff, presedintele grupului PSA, potrivit Automotive News Europe.

Actiunea PSA este similara cu cea a concurentului Renault.

Noul model low-cost Peugeot-Citroen ar putea fi fabricat la o uzina in Turcia sau Polonia si va fi destinat numai tarilor din Europa Centrala si de Est, Asia si Africa de Nord.

In luna septembrie, producatorul francez anunta lansarea unei marci low-cost pentru Europa, posibil sub numele Talbot, grupul nedorind sa lanseze masini ieftine sub umbrela Peugeot sau Citroen, potrivit publicatiei franceze La Tribune.

Marca Talbot a fost cumparata de Peugeot in 1978 de la Chrysler si a fost in piata pana in 1992.

PSA Peugeot Citroen, al doilea constructor auto ca marime din Europa, estimeaza ca piata auto din vestul Europei va avea o evolutie negativa si prevede o scadere cu 4% a vanzarilor de automobile, in anul 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri