Proiectele de investitii din sectorul auto consiliate in prezent de Agentia Romana pentru Investitii Staine (ARIS) au o valoare cumulata de doua miliarde de euro, a declarat, in cadrul unei conferinte, vicepresedintele ARIS Monica Barbuletiu.
Vicepresedintele ARIS a declarat ca in momentul de fata Agentia consiliaza 92 de proiecte investitionale din care 40 sunt legate de productia auto. Aceasta a subliniat ca valoarea cumulata este de doua miliarde euro, din care un miliard apartin celor opt furnizori Ford.

Monica Barbuletiu a mai spus ca cele 40 de proiecte investitionale din domeniul auto vor crea 22.000 locuri de munca.

Potrivit datelor ARIS, companiile din industria auto au realizat cele mai mari investitii straine greenfield din Romania, a caror valoare cumulata se ridica la 1,086 miliarde euro.

Cea mai importanta investitie de acest gen este cea a Renault Technologie de la Titu, care se ridica la 450 milioane euro, urmata de investitia Renault Mechanique de la Pitesti, in valoare de 226 milioane euro.

Urmatoare investitie greenfield ca valoare este cea a producatorului italian de anvelope Pirelli, care a investit la Slatina 190 milioane euro. Investitorul italian este urmat de fima nipona de radiatoare, condensatoare si sisteme de aer conditionat Calsonik Kansei, care au investit la Ploiesti 120 milioane euro si de compania americana Delphi Diesel, cu o investitie de 100 milioane euro la Iasi in fabrica de sisteme de control si comanda pentru motoare diesel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri