Comisia Europeana este gata pentru a sprijini industria de masini si a ajuta producatorii sa realizeze obiectivele UE de a reduce emisiile de CO2 in ciuda crizei economice, a declarat presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, potrivit presei internationale.
"Suntem deschisi sa oferim sprijin pentru dezvoltarea masinilor cu emisii reduse de dioxid de carbon, masini de inalta tehnologie care ar putea ajuta industria autovehiculelor europene sa isi mentina competitivitatea la nivel global," a spus Barroso, intr-o conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca orice ajutor oferit industriei auto va fi facut in concordanta cu regulile UE.

Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA) vrea imprumuturi de 40 miliarde euro pentru dezvoltarea de tehnologii nepoluante in conformitate cu cerintele UE.

“Imprumuturile pot fi obtinute prin Banca Europeana pentru Investitii”, a spus comisarul european Guenter Verheugen.

UE este sub presiune pentru a sprijini industria auto dupa ce America a furnizat imprumuturi industriei auto.

“Industria auto europeana va inregistra vanzari in scadere in trimestrul al patrulea. Daca in trimestrul trei a fost o scadere de 10%, in cel de-al patrulea va fi chiar mai mare”, a spus Christian Streiff, CEO PSA Peugeot-Citroen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri