Liderii Sindicatului Automobile Dacia se pregatesc sa actioneze in instanta firma Leoni Mioveni, producator de cablaje auto, dupa ce conducerea societatii a decis, marti, 4 noiembrie, sa disponibilizeze 22 de angajati dintr-un total de 280 de oameni, informeaza NewsIn.
Muncitorii, marea majoritate femei, au primit, marti, preavizul desfacerii contractului de munca, urmand ca la finalul celor 20 de zile de preaviz sa primeasca pe card noua salarii compensatorii. Asta inseamna ca fiecare angajat care a ramas fara serviciu va primit in jur de 100 de milioane de lei vechi.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, a declarat ca acest lucru este ilegal si va face tot ce ii sta in putinta pentru a ajuta disponibilizatii.

"SAD a pregatit deja documentele pentru a intenta actiune in instanta. Ce s-a intamplat acolo este abuziv, motivul invocat fiind acela al reducerii activitatii. Vom face tot ce e necesar sa-i reincadram si sper sa caistigam procesul", a declarat Ion Iordache.

Sindicatul a precizat ca, momentan, la Uzina Dacia nu se pune problema sa fie disponibilizari. Uzina Dacia a intrerupt prima data activitatea de productie in zilele de 30 si 31 octombrie, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala. Activitatea Uzinei de automobile va fi oprita si in zilele de 13 si 14 noiembrie 2008, dar si in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri