Vanzarile de masini s-au prabusit in noiembrie in majoritatea pietelor europene, Spania, Italia si Franta, potrivit Automotive News.
In Spania, scaderea a fost de 49,6% in noiembrie, la 63.068 unitati. Declinul a fost cel mai mare din ultimii 16 ani. In ianuarie 1993, vanzarile coborau cu 51,4% pe piata auto spaniola.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, a spus ca piata auto italiana a scazut in noiembrie cu 30% comparativ cu 2007.

Inmatricularile de masini noi au avut un declin de 14% in noiembrie, potrivit asociatiei franceze. In primele 11 luni vanzarile de masini noi in Franta au avut o crestere de 0,8%.

Suedia, tara producatorilor Volvo si Saab, a scazut cu 36% la 17.616 unitati in noiembrie, fiind cea mai mare coborare din 1993.

Guvernul spaniol a oferit 800 milioane de euro pentru a sustine industria de masini, temandu-se pentru pierderea a 50.000 de locuri de munca.

Constructorii europeni au redus productia si au cerut ajutor guvernului pentru a contracara efectele crizei financiare.

Vanzarile de masini au scazut in Europa cu 5,4% in ultimele 10 luni, potrivit ACEA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri