Constructorul Fisker Automotive va produce in serie incepand din 2009 modelul sport hibrid Fisker Karma, pentru care si-a propus o productie anuala de 15.000 de masini, potrivit presei internationale.
Productia pana la jumatatea anului 2010 a fost deja vanduta, prima masina urmeaza sa fie livrata in noiembrie 2009, pretul de baza fiind de circa 88.000 de dolari, iar pentru Europa va fi anuntat la Salonul de la Geneva din martie 2009.

Fabrica va produce anual 15.000 de masini, echipate cu trenul de rulare Q-Drive, ce ofera o autonomie de 80 km in modul electric, dupa care se poate trece pe benzina, inregistrand un consum de 2,4 litri la 100 de kilometri..

Viteza maxima este de 200 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 5,8 secunde.

Fisker Karma dispune de un motor de 2,0 litri de 260 CP, insa impreuna motoarele pot furniza 408CP, fiind asamblat de Valmet Automotive, care in prezent produce Porsche Boxster si Porsche Cayman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri