Constructorii auto prezinta la Salonul Auto de la Detroit o serie de vehicule atat cu tehnologie hibrida, cat si electrica, concepute de Honda, Toyota, GM, Fisker Automotive, BMW, Mercedes, Ford, Chrysler.
Companiile absente sunt Porsche, Ferrari, Land Rover, Rolls-Royce, Nissan, Infiniti, Mitsubishi, Suzuki.

Incercand sa dovedeasca ca vor fi inca in viata in urmatorii 10 ani, constructorii auto isi dezvaluie conceptele nepoluante.

GM prezinta modelele restilizate Buick LaCrosse sedan, ce va aparea in 2010 si Cadillac SRX wagon. General Motors aduce si un Cadillac Converj concept coupe, care are un sistem electric asemanator cu cel de pe modelul Chevrolet Volt.

Ford a anuntat ca pregateste trei modele ecologice pana in 2012. Compania vine cu noul sedan Taurus si Shelby GT500 cu 540 CP.

BMW prezinta hibridele seria 7 si X6, roadster-ul Z4 facelift si un nou Mini cabrio.

Daimler va lansa in fiecare an cate un nou model hibrid. Anul acesta va lansa noul Mercedes S400 BlueHybrid.

Chrysler a dezvaluit conceptul 200C EV, care alimentat de baterii poate avea o autonomie de circa 64 kilometri.

Audi a prezentat noul R8 V10 5.2 FSI si informatii oficiale despre conceptul Sportback, din care va lua nastere A7. Sportback Concept este un sedan lung de 4.950 mm, lat de 1.930 mm si cu o inaltime de 1.400 mm.

Volkswagen a anutat cel mai nou concept al sau, BlueSport.

Toyota va dezvalui modelul Prius facelift, in timp ce Honda va prezenta Insight.

Lexus a prezentat un sedan hibrid HS 250 bazat pe o tehnologie similara modelului Prius, care va fi disponibil din 2010. Noul Lexus va avea un motor de 2,4 litri si un sistem electric care vor furniza in total 187 cai putere.

Fisker Automotive prezinta un model hibrid sport de lux, denumit Karma hibrid.

Lamborghini vine cu doua modele Murcielago LP640 si Gallardo LP560-4.

Compania chineza BYD care intentioneaza sa aduca pe piata americana masini ieftine atat electrice, cat si hibride, prezinta modelul hibrid F3DM, care are capacitatea de a parcurge 100 kilometri in modul electric.

Lincoln a prezentat la Detroit un nou model de serie MKT cu sapte locuri.

Dodge a lansat modelul pick-up, Ram Heavy Duty, dipsonibil cu doua propulsoare V8, 5.7 litri 355 CP si un diesel de 6.7 litri.

Spatiul ramas gol ca urmare a absentei unor companii auto, a determinat organizatorii Salonului Auto de la Detroit sa amenajeze in incinta compexului o pista pentru teste cu masini nepoluante.

Pe traseul de 12 km decorat pentru a semana cu o padure, vor putea fi testate intre 6 si 12 masini ecologice. Pe lista masinilor participante sunt modele apartinand Ford, General Motors, etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri