Guvernul francez a cerut miercuri sefilor companiilor auto sa renunte la primele lor anuale de sute de mii de euro, ca sa beneficieze de ajutor de stat, dupa ce marti ceruse masuri asemanatoare si bancilor.
"Mi se pare un gest necugetat sa investim banii statului si cu acesti bani consiliile de administratie sa decida acordarea unor superprime sefilor companiilor producatoare de automobile", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, la postul de radio RTL.

"Sper ca vor avea destula responsabilitate ca sa ia ei insisi astfel de masuri", a adaugat Lagarde, a doua zi dupa ce a anuntat ca aloca 5-6 miliarde euro, ca sa acopere necesarul de finantare pe termen scurt al companiilor auto, relateaza AFP.

Guvernul a cerut, in schimb, angajamente ferme din partea constructorilor privind pastrarea productiei in Franta, dar si suprimarea bonusurilor si a dividendelor pentru sefi si actionari, informeaza NewsIn.

Grupul Renault, la care statul detine 15%, a anuntat deja ca sefii sai nu vor primi prime anul acesta. Carlos Ghosn, presedintele grupului Renault, incasase anul trecut o prima de 1,392 milioane euro.

In ceea ce priveste PSA Peugeot Citroen, seful companiei Christian Streiff a spus ca statul nu ar trebui sa se substituie conducerii companiilor, nici actionarilor si a precizat ca asupra acestor aspecte va decide consiliul de supraveghere si comitetul de remuneratie al grupului.

In 2007, Streiff a luat o prima de 995.000 de euro, la o remuneratie totala de 1,9 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri