Kia Motors va inchide temporar productia la fabrica de asamblare din Slovacia, datorita cererii slabe pe pietele europene, potrivit Automotive News.
“Ne vom limita productia la un singur schimb de lucru in urmatoarele doua saptamani”, a precizat Dusan Dvorak, purtatorul de cuvant al Kia Motors Slovacia.

Oficialul Kia a refuzat sa comenteze modificarile productiei in ceea ce priveste masinile.

Kia a declarat in noiembrie ca se asteapta sa faca in 2009 in jur de 240.000 autoturisme in Slovacia, insa planurile de atunci s-au mai schimbat din cauza crizei economice mondiale.

Dvorak a declarat ca societatea ar fi gata sa creasca din nou productia de indata ce conditiile de piata se imbunatatesc.

Fabrica Kia este una dintre cele trei mari fabrici de asamblare de masini ale industriei auto din Slovacia.

Slovacia detine de asemenea fabricile Volkswagen si PSA / Peugeot-Citroen. Cele trei fabrici au o capacitate de productie combinata de aproximativ 900.000 de unitati pe an.

Ministrul economiei slovace a spus saptamana trecuta ca industria auto ar putea inregistra o scadere a productiei de 18-25% anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri