BMW 320d xDrive a diversificat gama de modele cu tractiune integrala, oferind pentru prima oara combinatia xDrive - motor de patru cilindri la un BMW de clasa D.
Modelul 320d xDrive Touring, disponibil in Romania la un pret de pornire de 32.150 euro fara TVA, este echipat cu un motor Euro5 de 2,0 litri diesel si 177 CP.

Consumul mixt este de 5,6 litri la 100 km, viteza maxima este de 222 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 8,5 secunde. Emisiile de CO2 sunt de 146 g/km.

Optional este disponibil pachetul Advantage Plus pentru 2.004 euro fara tva, care contine echipamentele: jante din aliaj usor Star-spoke de 16", scaune incalzite pentru conducatorul auto si pasagerul fata, faruri xenon pentru faza scurta si faza lunga, sistem spalare faruri, pachet lumini, oglinda retrovizoare interioara cu functie automata anti-orbire, cotiera fata reglabila, sistem de asistenta la parcare (PDC – Park Distance Control) spate, senzor de ploaie si control automat al farurilor, pilot automat.

Sistemul de tractiune integrala xDrive ofera o distributie a cuplului intre puntea fata si spate de 40/60 si variaza dinamic acest raport in functie de aderenta si conditiile de drum. xDrive transfera pana la 100% din cuplul motor pe oricare din cele doua punti.

Pentru condusul pe sosea la primul semn de supravirare xDrive intervine transferand cuplul catre puntea fata. In conditii de subvirare, puterea este transferata catre rotile din spate. De aceea sunt minimizate interventiile Sistemului de control al stabilitatii (DSC) care duc la pierderi de putere. Se asigura astfel o viteza mai mare la abordarea virajelor si un comportament mai sportiv.

In medie, in 2008, doua din trei automobile livrate au fost echipate cu sistemul BMW xDrive. Anul trecut au fost livrate in Romania 873 unitati BMW X5, 278 unitati BMW X3 si 218 unitati BMW X6.

Constructorul auto german BMW adauga anul acesta gamei xDrive inca trei modele, noul X1, Seria 7 si un model M.

Anul trecut, BMW a vandut in intreaga lume 323.293 automobile echipate cu sistemul inteligent xDrive. Procentul de automobile echipate cu xDrive a crescut la 27% din volumul total al vanzarilor marcii in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri