Directorul general al companiei auto Opel, Hans Demant, a anuntat posibilitatea inchiderii unor fabrici in Germania, pentru a salva grupul de la faliment, potrivit unui interviu acordat publicatiei Wirtschaftswoche, relateaza AFP.
"Vom incerca din toate puterile sa evitam inchiderea fabricilor. Vom vedea daca acest lucru se va intampla totusi", a spus Demant.

Acesta a asigurat ca Opel va face tot ce este posibil pentru a evita inchiderea fabricilor, raspunzand la o intrebare legata de articolele aparute in presa despre soarta uzinelor din Russelsheim, Bochum si Eisenach, informeaza NewsIn.

Sunt luate in calcul "reduceri salariale si suspendarea unor posturi din anumite organizatii. Suntem constienti ca aceste masuri sunt dureroase", a mai spus Demant.
Publicatia Der Spiegel anuntase o posibila suspendare a unei cincimi din cei 50.000 de angajati Opel din Europa.

Potrivit directorului general Opel, "falimentul nu este o alternativa pentru companie, ce poarta discutii constructive pentru obtinerea de ajutoare de stat".

Opel a solicitat guvernului german ajutoare de 3,3 miliarde euro, pentru a evita falimentul, in cadrul unui plan de salvare prezentat la sfarsitul lunii februarie, ce prevede si o autonomie mai mare fata de compania mama, General Motors.

Demant a precizat ca nu este vorba de injectarea directa de fonduri in cadrul Opel, ci de acordarea de garantii pe o perioada limitata. Berlinul are nevoie de mai multe saptamani pentru a decide daca sa acorde sau nu ajutoare pentru Opel, ce angajeaza aproape 26.000 de persoane in Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri