Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca Guvernul este foarte aproape de a acorda o garantie companiei Ford Romania, pentru ca aceasta sa demareze investitiile la uzina din Craiova, transmite NewsIn.
"Procedurile sunt avansate. Sunt foarte aproape de a acorda acea garantie pentru Ford. Atat locurile de munca, cit si taxele vor reprezenta o sursa importanta de venit pentru autoritatile din Craiova, Guvernul Romaniei a aprobat un memorandum privind acordarea garantiei Ford. Sunt procedurile de legatura in vedearea acordarii acestei garantii guvernamentale. Acum depinde de Ford cum se va organiza. Guvernul e pregatit sa acorde aceasta garantie. Pentru Romania aceasta investitie e extrem de importanta”, a declarat Adriean Videanu, la Craiova.

Romania va acorda pentru Ford Romania cea mai mare garantie din ultimii 20 de ani, in valoare de 320 milioane de euro, pentru investitiile de la uzina din Craiova.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in data de 19 martie, ca la sfarsitul lunii aprilie, Banca Europeana de Investitii va aproba un credit de 400 de milioane de euro pentru Ford , iar in a doua parte a anului va fi aprobat un imprumut de 200 de milioane de euro pentru compania Renault.

Basescu a spus ca ambele finantari fac parte din programul de sprijinire a economiilor statelolor UE, avantajul pe care il au cele doua companii este acela de a obtine o creditare ieftina "in raport cu piata si cu posibilitatile pe care firmele le au acum de a obtine de pe piata libera creditari convenabile". Seful statului a mai spus ca atat la Ford, cat si la Renault, este necesara garantia Guvernului, garantie care trebuie sa acopere 80% din valoarea imprumutului.

Ford a achizitionat fabrica de la Craiova in martie 2008 si prin contractul de privatizare s-a angajat sa investeasca in Romania 675 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2012 si sa creasca numarul locurilor de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri