Bancile americane care vor imprumuta bani producatorilor auto sunt in discutii cu guvernul pentru a inlocui datoriile companiilor cu actiuni sau bani lichizi, spun surse citate de CNN Money.
Bancile, JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs si Morgan Stanley sunt dispuse sa incheie o astfel de intelegere. Discutiile sunt in stadii avansate, desi ofertele guvernului American sunt usor diferite, au mai spus sursele.

Niciuna din cele patru banci si nici Cerberus Capital Management, care controleaza 80,1% din actiunile Crysler nu au comentat subiectul.
“Crysler are obligatia sa coopereze foarte bine cu toti participantii, cu administratia, cu trezoreria Americii si cu Guvernul pentru ca in urmatoarea luna sa se ajunga la o concluzie optimista”, au declarat oficialii producatorului auto.

Constructorul auto american Chrysler LLC a anuntat saptamana trecuta ca a ajuns la un acord pentru o alianta globala cu Fiat SpA, care beneficiaza de sprijinul Trezoreriei SUA.

Grupului Chrysler i-au fost acordate 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american.

In cazul in care Chrysler poate finaliza o alianta cu Fiat si poate ajunge la acorduri pentru reducerea cheltuielilor, cu creditorii si sindicatul, Trezoreria Statelor Unite ar putea lua in calcul finantarea companiei cu inca 6 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri