Dealerii olandezi ai grupului Opel au hotarat sa investeasca intr-un fond menit sa mentina constructorul pe linia de plutire, decizie care urca la cinci numarul tarilor ce sprijina un plan prin care dealerii pot prelua participatii majoritare in cadrul companiei.
Asociatia dealerilor germani ai Opel a fost prima care a aprobat planul de preluare a unei participatii semnificative in cadrul companiei, acceptand propunerea cu conditia ca angajatii Opel sa ajute la finantarea achizitiei si ca statul sa acorde ajutoare.

Erik Selles, presedintele asociatiei olandeze a dealerilor Opel, VODN, a spus ca 96% din membrii au votat in favoarea planului, ce presupune ca dealerii sa transfere intr-un fond 150 euro din veniturile obtinute din vanzarea fiecarei masini, timp de trei ani.

"Sunt foarte multi bani, insa este important sa obtinem o participatie semnificativa in cazul Opel", a spus Selles.

Subsidiara germana a grupului american General Motors, aflat in pragul falimentului, este in cautare de investitori straini si solicita ajutor din partea guvernului german, fiind una dintre victimele crizei economice globale.

Opel are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine fabricile deschise.

Asociatia europeana a dealerilor Opel, Euroda, ce estimeaza ca planul va primi votul final pe 15 mai, a anuntat luna trecuta ca ar putea fi generate fonduri de 400 milioane euro, daca participa toate tarile si toti dealerii. Euroda a avertizat, insa, ca banii nu vor fi disponibili imediat.
"Pana acum, planul a fost aprobat in Germania, Austria, Norvegia, Romania si Olanda", a spus presedintele Euroda, Jaap Timmer, adaugand ca Euroda cuprinde 25 de tari si ca planul este in curs de adoptare.

"Initiativa este unica in acest sector. Dealerii si clientii lor vor avea o influenta mai mare asupra deciziilor Opel, iar acest lucru nu a mai fost intalnit", a spus Selles.

Euroda spera ca discutiile la nivel national vor fi incheiate in aprilie, inainte de votul final stabilit pentru mai.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri