Romania, Italia si Bulgaria sunt tarile europene care au achizitionat cele mai multe masini noi de 3 stele la testele de siguranta EuroNCAP, doar un sfert din masinile noi vandute anul trecut pe piata romaneasca au 5 stele, potrivit European Transport Safety Council.
In medie in Europa, 53% din masinile noi vandute anul trecut au avut 5 stele la siguranta, 31% au fost de 4 stele, 7% au avut 3 stele, iar 1% au avut doua stele.

Suedia, Irlanda si Norvegia sunt tarile cu cea mai mare proportie a masinilor noi cu 5 stele pentru protectia pasagerilor vandute in 2008, peste 60%.

Primele trei tari cu vanzari de masini noi de 4 si 5 stele sunt Portugalia, Norvegia si Suedia, cu peste 90% din autoturismele noi achizitionate.

In Europa, doar 21% din masinile noi au 3 stele la protectia pietonilor, 42% au 2 stele si 29% au o stea. Numarul maxim de stele este 5.

Ungaria, Portugalia si Spania sunt tarile cu cele mai multe masini cu 3 stele pentru protectia pietonilor. In Romania, 13% din masini au fost de trei stele, 31% de doua stele, iar 44% au doar o stea.

Circa 90% din autoturismele noi testate in 2008 au primit 4 si 5 stele la EuroNCAP.

Anul trecut, au fost comercializate in Europa 14,35 milioane autoturisme noi, reprezentand peste 6% din cele 250 de milioane de masini inregistrate in tarile membre UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri