Constructorul german de masini sport Porsche a anuntat o scadere a cifrei de afaceri cu 12% in anul fiscal 2008/2009 incheiat in iulie, pana la 6,6 miliarde euro, pe fondul caderii cu aproape un sfert a numarului de unitati vandute.
Porsche a vandut in anul fiscal incheiat circa 75.200 de masini, in scadere cu 24% fata de exercitiul precedent, arata datele preliminare prezentate de grup la salonul auto international de la Frankfurt, informeaza NewsIn.

Constructorul auto, care urmeaza sa fie integrat progresiv in cadrul Volkswagen, "nu a fost scutit de caderea severa a pietelor mondiale", insa estimeaza ca ce a fost mai rau a trecut, a mentionat directorul executiv al companiei, Michael Macht.

"Chiar daca urmatoarele luni ar putea sa ramana dificile, suntem prudent optimisti pentru 2010", a adaugat el.

La jumatatea lunii august, grupurile Porsche si Volkswagen au anuntat ca integrarea Porsche in Volkswagen se va realiza in 2011, dupa ce toate cerintele fuziunii vor fi indeplinite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri