Renault va introduce pe piata romaneasca in 2011 modelul electric Fluence Z.E., pentru care va incepe studiile in vederea realizarii unor statii de reincarcare la nivel national.
“In prezent nu putem estima costul unei statii de reincarcare pentru masinile electrice in Romania, insa la jumatatea anului viitor vom avea primele cifre. Vom discuta cu mai multe orase din tara pentru a realiza o retea nationala, care sa fie disponibila inaintea lansarii primului model electric”, a declarat Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault.

Renault spera ca statul roman sa acorde bonusuri de 5.000 euro cumparatorilor de masini electrice.

Constructorul francez de automobile va introduce pe piata patru vehicule electrice, incluzand doua vehicule derivate din modelele cu motoare cu combustie interna. Primul model va fi versiunea electrica Fluence, care va fi disponibila, pentru inceput, in Israel si Europa. Apoi va fi lansata versiunea electrica a Renault Kangoo Express, destinata in principal utilizarii ca vehicul comercial.

Gama de vehicule electrice se va extinde apoi pentru a acoperi si alte segmente, cu doua modele concepute de la zero ca vehicule electrice. Derivat din conceptul Twizy Z.E., cel de-al treilea vehicul se va axa pe deplasarea in oras. Cel de-al patrulea vehicul, inspirat din conceptul Zoe Z.E., va intra pe piata la inceputul anului 2012 si va fi un MPV pentru zonele construite.

Renault a spus in septembrie ca vrea sa vanda 100.000 de masini electrice pana in 2016 in Israel si Danemarca, primele tari care au angajat partenerul american al Renault, Better Place, sa creeze retele nationale de statii pentru incarcarea si schimbarea bateriilor.

Seful grupului Renault, Carlos Ghosn estimeaza ca piata masinilor electrice va ajunge la o cota de piata de 10% pana in 2020, fata de 1,5-2% cat anticipeaza reprezentatii Volkswagen sau 0,6% prevazuta de compania de consultanta IHS Global Insight. Pentru aceasta va fi nevoie insa de inbunatatirea capacitatii bateriilor, care limiteaza functionarea masinii la 160 km la o singura incarcare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri