Grupul auto Toyota a anuntat ca a identificat in Africa, America Latina si Orientul Mijlociu circa 180.000 de autoturisme echipate cu acelasi tip de pedala care a provocat probleme in America de Nord si in Europa, insa nu a decis inca rechemarea acestora in service, relateaza AFP.
"Distribuitorii si Toyota analizeaza inca modul in care sa abordeze aceasta problema", a declarat o purtatoare de cuvant al grupului.

Aceasta a precizat ca nu a fost luata, pentru moment, decizia de a rechema in service aceste autoturisme, din cauza caracteristicilor climatice ale acestor regiuni.

Problema, reprezentata de blocarea pedalei de acceleratie, nu apare decat in momentul in care diferenta de temperatura dintre interiorul si exteriorul autoturismului produce condens in interiorul masinii.

"In Statele Unite si in Europa, iarna este foarte rece si temperatura din interiorul masinii este ridicata, deci apare fenomenul de condensare. Insa in Orientul Mijlociu, de exemplu, conditiile climatice sunt foarte diferite si, chiar daca sunt utilizate aceleasi pedale, este mai putin probabil sa apara probleme similare", a explicat purtatoarea de cuvant.

La sfarsitul lunii ianuarie, constructorul auto japonez a anuntat ca va chema pentru verificari automobile vandute in Europa, din cauza unor probleme tehnice, insa nu a precizat numarul acestora. Initial, grupul a mai anuntat retragerea a 1,093 milioane vehicule si din SUA.

Toyota a identificat 40.000 de autoturisme cu probleme de acest fel in Orientul Mijlociu. Este vorba despre modelele Avalon produse intre 2005 si 2010, si Sequoia, produse intre 2009 si 2010. De asemenea, au fost identificate 80.000 de masini in Africa si 60.000 in America Latina, a mai spus purtatoarea de cuvant, fara sa precizeze modelele vizate.

Toyota a rechemat in service aproape 4,5 milioane de autoturisme din America de Nord, Europa si China, din cauza problemelor la pedala de acceleratie.

Analistii Edmunds sunt de parere ca vanzarile marcii japoneze Toyota vor scadea pe piata americana cu pana la 75% in perioada cat livrarile de masini sunt oprite, iar proasta reputatie a grupului va trage in jos si marca Lexus.

Vezi care sunt modelele Toyota verificate la acceleratie in Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri