Mercedes-Benz Romania, importatorul marcii germane pe plan local, a lansat noul Clasa E Cabriolet la un pret incepand de la 46.400 cu TVA.
Modelul decapotabil, cu doua portiere, care va aparea pe piata incepand cu 27 martie, este prevazut cu un plafon realizat dintr-un material clasic fin ce confera o senzatie veritabila in stil cabriolet.

Privit din lateral, noul model reprezinta o propunere remarcabila - datorita proportiilor desavarsite si siluetei perfecte.

Plafonul poate fi deschis sau inchis integral in 20 de secunde – chiar si la viteze de pana la 40 km/h. Plafonul cabrioletei este depozitat intr-un compartiment special din spatele autovehiculului.

Motorizarile modelelor Cabriolet sunt E 220 CDI BlueEFFICIENCY 170 CP (48.300 euro cu TVA), E 250 CDI BlueEFFICIENCY 204 CP (50.500 euro cu TVA), E 350 CDI BlueEFFICIENCY 231 CP (55.300 euro cu TVA), E 200 CGI BlueEFFICIENCY 184 CP (46.400 euro cu TVA) , E 250 CGI BlueEFFICIENCY 204 CP (50.500 euro cu TVA), E 350 CGI BlueEFFICIENCY 292 CP (57.600 euro cu TVA), E 500 388 CP (72.500 euro cu TVA).

Modelul entry-level E 200 CGI are ca dotare standard transmisia automata. Incepand cu Iunie 2010, acest model va fi disponibil si cu transmisie manuala in 6 viteze si cu functia ECO start/stop.

Capacitatea portbagajului este de 300 de litri in cazul in care autovehiculul este decapotat si de 390 de litri cand autovehiculul este acoperit.

In 1989, Mercedes-Benz a introdus o premiera mondiala prin includerea optiuni “deflector de aer” pentru modelele SL, urmata, in 2004, de sistemul de incalzire pentru zona gatului Airscarf, care a sporit confortul in cazul modelelor decapotabile. Acum avem parte de o alta noutate la nivel global: “deflectorul de aer automat Aircap”, functie ce poate fi activata prin simpla apasare a unui buton, reducand astfel turbulentele in interiorul noului Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet, si creand un flux de aer cald.

Pe langa confortul amplificat al pasagerilor, reducerea curentului la activarea Aircap (poate fi activat la viteze de pana la 160km/h si poate ramane in uz pana la viteza maxima a autovehiculului) diminueaza si nivelul zgomotului din interior – astfel incat pasagerilor sa le fie mai usor sa comunice.

“Pachetul Confort” include functia Aircap cu Airscarf. Acest sistem brevetat functioneaza precum o esarfa invizibila, care incalzeste zona capului si gatului. Prin intermediul sistemului Airscarf, prin simpla apasarea a unui buton, ventilatoarele din spatele tetierelor atrag aerul, care este apoi incalzit si evacuat printr-o duza in partea din fata.

Dotat cu sapte airbaguri, centuri pretensionate si limitatori de forta a centurilor pentru toate scaunele, si, mai mult, tetiere active cu detectie a eventualelor accidente, pentru sofer si pasagerul din dreapta, noul model Clasa E Cabriolet asigura cel mai amplu pachet de siguranta din aceasta clasa de autovehicule.

Alte echipamente de siguranta, disponibile pentru modelul Clasa E Cabriolet includ sistemul Attention Assist pentru mentinerea atentiei, sistemul de franare Pre-Safe, sistemul avansat de Iluminare Inteligenta, Capota Activa si functia de control de proximitate Distronic Plus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri