Subsidiara din Romania a companiei olandeze de leasing operational LeasePlan Corporation are ca obiectiv pentru sfarsitul acestui an atingerea unui numar de 5.000 de autovehicule in administrare, dublu fata de 2009, dupa incheierea unui contract cu OMV Petrom, a anuntat compania.
La sfarsitul anului trecut, LeasePlan administra 2.500 de masini, iar la finalul lui februarie compania avea in administrare o flota de peste 3.700 de autovehicule.

Anterior semnarii contractului cu compania OMV Petrom, LeasePlan Romania estimase ca va administra o flota de 4.000 de autovehicule la sfarsitul lui 2010.

In decembrie 2009, OMV Petrom a semnat cu LeasePlan Romania un contract pentru furnizarea serviciilor de management de flote si leasing operational pentru o parte din flota auto a OMV Petrom.

Reprezentantii LeasePlan Romania sustin ca flota OMV Petrom, cea mai mare din portofoliul lor, numara peste 1.000 de autovehicule in sistem "sale&lease back", dar si autovehicule noi in sistem de leasing operational, pentru care se asigura si servicii de management de flote. LeasePlan Romania a asigurat pentru OMV Petrom si vanzarea flotei scoase din uz.

Compania a intrat pe piata romaneasca in martie 2007 si a devenit operationala in luna septembrie a aceluiasi an, printr-o investitie initiala de circa 1,3 milioane euro.

Pentru acest an, LeasePlan miza pe o flota de 4.000 de autovehicule in administrare, o dublare a cifrei de afaceri fata de anul trecut pana la 20 milioane euro si la o valoare a activelor de 37 milioane euro.

LeasePlan Romania face parte din grupul olandez LeasePlan, detinut de un consortiu alcatuit din grupul Volkswagen, cu o participatie de 50%, si Fleet Investments BV, o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri