Mazda Motor Corporation va participa anul acesta din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a castigat-o in 1991 cu primul si singurul autovehicul echipat cu motor rotativ care a participat la competitie.
Modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE va fi prezent pentru o demonstratie in cadrul evenimentului “Le Mans vers le future” (Le Mans in viitor).

Cel care va conduce modelul RX-8 va fi Yojiro Terada, un pilot care a participat la 29 de curse de anduranta la Le Mans, 16 dintre acestea alaturi de Mazda. Totodata acesta a facut parte din echipa care a urcat pe podiumul cursei acum 19 ani.

Evenimentul “Le Mans in viitor” are loc pentru prima oara in cadrul cursei clasice, acesta urmand sa prezinte mai multe modele care folosesc combustibili alternativi (electric, hibrid, gaz natural sau hidrogen).

Mazda RX-8 Hydrogen RE este echipata cu un motor rotativ care functioneaza atat cu benzina, cat si cu hidrogen, modelul fiind insa optimizat in mod special pentru combustia hidrogenului si rularea fara emisii.

Autovehiculul este disponibil in prezent prin leasing in Japonia si Norvegia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri