John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat ca industria auto europeana se confrunta cu o supracapacitate de productie de 35%, ceea ce duce la o crestere a stimulentelor si a riscului devalorizarii brandurilor individuale, potrivit Wall Street Journal.
“Este incredibil ca industria auto nu a luat masuri, pentru a elimina surplusul de masini. Sunt produse cu 35% mai multe masini, decat pot fi vandute, ceea ce este foarte mult. Surplusul de masini distorsioneaza piata", a declarat Fleming la o conferinta auto organizata in Bilbao, adaugand ca acordul comercial al Uniunii Europene cu Coreea de Sud reprezinta o amenintare pentru industria auto europeana.

Fleming spune ca cererea de masini noi in Europa in primul trimestru a fost relativ buna, datorita programelor de stimulare a innoirii parcului auto, insa cel de-al doilea trimestru al anului este semnificativ mai slab.

El a mai spus ca vanzarile europene pot ajunge la 14-15 milioane de vehicule in 2010, dupa aproape 16 milioane anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri