Noul BMW X3, a doua generatie a modelului Sports Activity Vehicle, isi va face debutul in Romania o data cu lansarea in Europa, la finalul acestui an.
Noul BMW X3 este produs la uzina BMW din Spartanburg, Carolina de Nord.

X3 are o noua gama de motoare, transmisie automata cu opt trepte, tehnologie inovatoare de suspensie si tehnologii BMW EfficientDynamics.

Doua versiuni de motorizare sunt disponibile la momentul lansarii pe piata, BMW X3 xDrive20d cu motor diesel cu patru cilindri (135 kW/184 CP) si BMW X3 xDrive35i cu motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie (225 kW/306 CP).

BMW X3 xDrive20d: motor diesel, cu patru cilindri dispusi in linie, cu carte din aluminiu, turbocompresor si injectie directa Common Rail. Cilindree: 1.995 cmc, putere: 135 kW/184 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 380 Nm intre 1.750 si 2.750 rpm. Acceleratie [0 - 100 km/h]: 8,5 secunde, viteza maxima: 210 km/h. Consum mediu de combustibil in ciclu de testare EU: 5,6 litri/100 km, emisii CO2 in ciclul de testare EU: 149 g/km. Standard de emisii: EU5.

BMW X3 xDrive35i: motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, cu BMW TwinPower Turbo, injectie directa si VALVETRONIC. Cilindree: 2.979 cmc, putere maxima: 225 kW/306 CP la 5.800 rpm, cuplu maxim: 400 Nm la 1.300 rpm. Acceleratie [0 - 100 km/h]: 5,7 secunde,viteza maxima: 245 km/h. Consum mediu de combustibil in ciclu de testare EU: 8,8 litri/100 km, emisii CO2 in ciclul de testare EU: 204 g/km. Standard de emisii: EU5.

Functia Auto Start Stop este disponibila in premiera in combinatie cu propulsorul cu sase cilindri dispusi in linie si transmisia automata cu opt trepte.

Tehnologia BMW xDrive de transmisie integrala este disponibila standard, optimizata pentru performante dinamice superioare, optional Performance Control (Controlul Performantelor).

X3 vine cu o tehnologie nou conceputa a suspensiei, servodirectie asistata electric oferita in premiera la un model din gama BMW X, optional Active Steering (Directie Activa).

Noul X3 este primul model BMW X care dispune optional de Damper Control (Controlul Amortizoarelor) si de Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei).

Gama de optiuni BMW ConnectedDrive cuprinde Head-up Display, acces la internet, trei camere video pentru manevre de parcare cu vedere Top View.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri