Daimler a raportat un profit inainte de taxe si impozite (EBIT) de 2,1 miliarde de euro, fata de o pierdere de un miliard de euro in perioada similara a anului trecut.

Analistii consultati de Reuters se asteptau la venituri de 22,6 miliarde de euro si un profit EBIT de 1,49 miliarde de euro.

Divizia de autovehicule Mercedes-Benz a inregistrat o marja EBIT de 9,8%, neobisnuit de ridicata, avand in vedere ca Daimler se astepta sa atinga un nivel de 10% abia in a doua jumatate a anului 2012.

Citeste si:

"Principalele fundamente sunt cresterea vanzarilor, mai ales in China si SUA, o gama de produse adecvata, dar si efecte pozitive ale cursului de schimb", potrivit unui comunicat al grupului.

Constructorul de masini premium Mercedes-Benz a raportat in iunie vanzari in crestere cu 13% fata de iunie 2009, pana la 113.000 de unitati. Avansul din luna iunie a fost inregistrat datorita cererilor de pe pietele din China si America.

Mercedes - Vanzari record in iunie

Mercedes - Vanzari record in iunie

Constructorul german va raporta date financiare detaliate la 27 iulie. Pentru intreg anul 2010, Daimler se asteapta la un castig EBIT de 2,5-3 miliarde de euro.