Daimler si Foton Motor semneaza un contract de joint venture si primesc aprobarea pentru productia de camioane in China.
Joint venture-ul cu Foton Motor constituie o componenta a strategiei Daimler pentru China, adaugandu-se parteneriatului strategic cu Beijingul. Concernul continua astfel sa isi consolideze prezenta pe piata chineza in toate segmentele industriei de automobile.

De asemenea, se planifica o productie de camioane de mediu si mare tonaj sub marca Auman, cu tehnologie locala a motoarelor de la Mercedes-Benz.

Contributia Daimler in acest joint venture va consta in expertiza sa tehnologica, in special in ceea ce priveste tehnologia motoarelor diesel si cea a sistemelor evacuarii de gaze – astfel incat limitele de emisii din China de pana la Euro 5 sa poata fi indeplinite. Ambii parteneri vor utiliza marca de camioane Auman ca platforma in China, drept rampa de lansare pentru exporturi in comun.

Pe langa reteaua de vanzari si service in sectorul camioanelor de mediu si mare tonaj, Foton va mai contribui la acest joint venture si cu know-how-ul pietei chineze si asiatice.

Foton a inregistrat o evolutie rapida din momentul intrarii sale in 1998 pe piata afacerilor cu camioane. In decursul anului trecut, Foton a vandut 82.234 de unitati de camioane de mare tonaj, jucand deja un rol important in segmentul de camioane din China.

Foton Motor este o subsidiara a Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Asocierea cu Daimler, va extinde industrializarea acestuia in China astfel incat ea sa includa si camioane pe langa automobile si autovehicule comerciale usoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri