Noul Citroen C3 isi face simtita prezenta printr-un stil avangardist, o silueta rafinata cu linii curbe, osciland intre estetic si nonconformism.
Modelul frantuzesc C3 cu ViSioDriVE iti ofera senzatii noi, unice datorita parbrizului Zenith de un metru si 35 de cm, care se termina la jumatatea plafonului deasupra scaunelor pasagerilor din fata.

Pentru zilele insorite, imaginea de libertate oferita de parbrizul imens poate disparea sub un ecran de protectie rigid, prevazut cu doua parasolare, ce asigura o protectie sporita impotriva luminii.

Parbrizul Zenith este optional pentru nivelul doi de echipare Confort (500 euro cu TVA) si in standard pentru cel de varf Exclusive.

Daca prin design-ul sau modelul anterior era 100% adresat publicului feminin, noul C3 poate fi o alternativa pentru masina de oras a oricarui sofer.

Modelul de test oferit de importatorul Citroen Romania a avut motorizarea de 1,6 litri benzina 120 CP si echiparea de varf Exclusive. Cu piele, navigatie si cam tot ce iti doresti este in jur de 15.700 euro cu TVA, discount-ul fiind de 2.700 euro cu TVA.

Motorul de 1,6 litri benzina 120 CP prefera sa mearga subturat, pe cadran apare o sageata care iti recomanda cand sa schimbi treptele. La o viteza de 50 km esti indrumat sa schimbi in treapta a 5-a.

La volan te simti intr-o masina calma, placuta, care te poate face sa crezi ca este inceata la depasiri, insa nu este deloc asa, o depasire in treapta a 3-a se face usor, pentru ca ai 120 de cai putere la o greutate de 1.100 de kg. Acceleratia noului C3 de 120 CP de la 0 la 100 km/h are loc in 8,9 secunde.

Consumul noului C3 de 120 CP este de 5,2 litri in afara orasului si de 7 litri intr-un trafic urban neaglomerat.

Pentru ca noul C3 este o masina de oras si are un parbriz extrem de mare la o viteza de peste 110 km sunetul incepe sa se intensifice in habitaclu, insa casetofonul poate fi setat sa mareasca volumul in functie de zgomot.

Interiorul noului C3 a fost inspirat de la modelul premium DS3. Materialele sunt moi si de calitate.

Pozitia la volan este inalta si devine si mai inalta, pentru ca scaunul soferului este reglabil pe inaltime, la fel si cel al pasagerului. Preferam sa pot cobori scaunul soferului, dar fiind o masina recomandata femeilor pozitia la volan este gandita pentru confortul lor.

Dotarile principale pentru echiparea Exclusive sunt ABS + EBD, airbag-uri frontale si laterale, climatizare automata, cotiera centrala fata, inchidere centralizata cu telecomanda, parbriz Zenith, parfum de ambianta, radar de parcare spate, radio CD cu functie MP3 si 6 boxe, cruise control, volan imbracat in piele cu comenzi centrale.

Optional modelul de test a avut ESP, pachet Navigatie (sistem de navigatie RNEG - ecran color cu dimensiune C-, harti pentru Europa stocate pe card, conexiune Bluetooth, amplificator HiFi), jante aliaj 17" Clover.

Sistemul de navigatie este simplu, dar util, trebuie doar sa apesi NAV si in doi pasi treci adresa.

Puncte pozitive: stabilitatea pe sosea, consumul de carburant, acceleratia, franarea, calitatea materialelor, confortul oferit, vizibilitatea, pretul de achizitie.

Puncte negative: insonorizarea.

Noul C3 este unul dintre cele mai compacte modele din segmentul sau cu o lungime de 3,94 m, latime de 1,71 m si raza de bracare de 10,2 m.

C3 dispune de 3 motorizari diesel (HDi 70 CP, HDi 90 CP cu filtru de particule si HDi 110 cu filtru de particule) si 4 motorizari pe benzina Euro V (1.1i 61 CP, 1.4i 75 CP, VTi 95 CP si VTi 120 CP). Toate sunt asociate unor cutii de viteze manuale in 5 trepte cu exceptia motorului HDi 110 CP asociat unei cutii in 6 trepte si a motorului VTi 120 care ofera optiunea unei cutii automate in 4 rapoarte.

Cel mai ieftin C3 costa de la 10.890 euro TVA inclus, pentru motorizarea de 1,1litri benzina 61 CP, nivel de echipare City.

Noul C3 este produs in Franta, in uzinele de la Aulnay si Poissy. Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice Noul Citroen C3 ViSioDriVE

Capacitate cilindrica (cm3): 1598
Putere maxima CP (kw)/rot/min: 120 (88) / 6000
Cuplu maxim Nm/rot /min: 160 / 4250
Consum urban / extra urban / mixt (l/100 km): 7,9 / 4,8 / 5,9
Cutie de viteze: manuala 5
Lungime/latime (mm): 3941/ 1728
Inaltime/ampatament (mm): 1524/ 2466
Volum portbagaj (l): 300
Viteza maxima (km/h): 190
Acceleratie 0-100km/h: 8.9 s
Capacitate rezervor (l): 50
EMISII CO2 (g/km) mixt: 136
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri