Tinerii care platesc costurile de intretinere ale unei masini (carburant, asigurare, etc) dezvolta un obicei in a conduce cu prudenta.Astfel, in cazul in care o strica sau daca o lovesc trebuie sa mearga pe jos. Cele 10 masini care vor fi prezentate sunt de incredere, usor de condus si au un pret rezonabil, potrivit cars.about.com. Bineinteles, este vorba despre tinerii din Occident.

In viziunea specialistilor din piata auto acestea sunt cele mai de incredere si usor de condus masini de pe piata care sunt si cele mai potrivite pentru un tanar. Preturile sunt afisate in dolari si nu includ alte optiuni.


1) Chevrolet Aveo (9,995 - 13,335 dolari)

Chevrolet Aveo (foto) este o raritate, al carei pret de baza este rezonabil.Un model fabricat in Coreea de Sud, Aveo reprezinta varianta americana a modelului Daewoo Kalos. Chevrolet Aveo este spatioasa, usor de condus si de manevrat prin oras. Pentru un incepator acesta este modelul perfect pentru a capata experienta.


2.) Ford Focus ZX3 ($13,775 - $16,375)

Creata in Europa, Ford Focus este o masina spatioasa si placuta la condus. Modelul sport ZX3, in trei portiere, va avea probabil cel mai mare impact asupra tineriol indragostiti de condus. Intamplator, acesta este si cel mai putin costisitor din intraga gama. Focus a fost redesenat pentru anul 2005. Astfel, stilul ascutit si bordul asimetric au disparut, insa in termeni de cost, modelul ZX3 este greu de invins.

3.)Honda Civic (13,675 - 21,265 dolari)

Inconfundabilul model Civic este usor de condus, eficient din punct de vedere al consumului si, in cazul in care este bine intretinut, il poti conduce o vesnicie. Varianta in doua usi ofera mai mult stil, insa pretul este mult mai mare decat pentru cea berlina. In acelasi timp, in urma testelor auto modelul Civic a primit numai note bune.

4) Honda Insight (19,180 - 21,870 dolari)

Excluzand pretul piperat, Honda Insight este considerate a fi o masina ieftina in ceea ce priveste costul de intretinere. Condusa cu multa finete, aceasta nu consuma foarte mult in oras. Varianta hibrida in doua usi arata extraordinar in opinia specialistilor, dar nu ofera atat de mult spatiu in interior. Acest autoturism este un model neconventional care se adreseaza in mod special oamenilor neconventionali.

5) Hyundai Elantra (14,144 - 16,194 dolari)

Este un autoturism placut si foarte econom, iar din punctul de vedere al pretului, Elantra ofera un discount pentru ptiuni precum geamurile electrice, inchidere centralizata, airbag-uri laterale si aer conditionat.

6.) Pontiac Vibe (17,560 - 20,885 dolari)

Varianta in cinci usi este identica din punct de vedere mecanic cu modelul Toyota Matrix, fiind construita la aceleasi standarde inalte de calitate. Vibe se caracterizeaza prin spatiu si mult stil, iar atunci cand este condusa pe vreme de ploaie sau ninsoare, modelul ofera siguranta. Totodata, varianta GT este mai puternica, insa mai scumpa in ceea ce priveste forma de asigurare a masinii.

7) Scion xA/xB (12,480 - 14,480 dolari )

Aceasta masina Toyota poate fi inghesuita in aproape orice loc de parcare. Desi este din clasa mini, se remarca prin incredibilul spatiu oferit in interior.

8) Subaru Impreza RS (18,670 - 20,470 dolari)

Subaru are lunga si consistenta istorie in ceea ce priveste constructia de masini care sa faca fata oricarui tip de anotimp. Impreza este disponibila atat prin varianta berlina cu 4 usi, cat si cu cinci usi ( wagon) prin trei modele: 2.5 RS, WRX si WRX Sti, prima varianta find cea mai convenabila.

9) Suzuki Aerio (13,994 - 18,294 dolari)

Modelul Aerio este usor de condus, practic si sigur, iar tractiunea 4x4 face din Aerio o masina perfecta pe vreme de ploaie si zapada.

10) Toyota Corolla (14,220 - 17,995 dolari)

Supranumita si Superstarul supraalimentat , Corolla ofera mai mult echipament standard decat modelul Civic, la un standard ridicat de protectie in caz de accident. In acelasi timp, interiorul reprezinta un avantaj in fata autoturismelor din aceasta clasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri