Concernul Continental, furnizor international pentru industria auto, estimeaza ca va inregistra in exercitiul financiar 2010 o cifra de afaceri de peste 25 miliarde euro si o marja de profit EBIT de 9%.
Dupa trei trimestre Continental a inregistrat o cifra de afaceri de 19,1 miliarde euro si un EBIT ajustat de 1,79 miliarde euro.

Prin aceste valori s-a depasit nivelul dinaintea crizei al primelor trei trimestre din 2008. Marja EBIT ajustata s-a aflat dupa noua luni cu 9,4 procente, fiind peste nivelul comparabil al anului 2008.

Cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare s-au marit in primele noua luni din 2010 in comparatie cu perioada anului precedent cu 4,7 procente la 1.143 milioane euro (in anul precedent 1.092 milioane euro), respectiv 6,0 procente din cifra de afaceri (in anul precedent 7,6 procent).

La finalul celui de-al treilea trimestru existau 146.190 angajati in concern, ceea ce corespunde unei cresteri de 11.756 persoane in comparatie cu finalul anului 2009. Mai ales in Automotive Group si in Divizia ContiTech cererile din partea clientilor au condus la o crestere a numarului angajatilor cu 7.338, respectiv 3.379 angajati.

Automotive Group a obtinut o cifra de afaceri de 11.780 milioane euro si a inregistrat o marja pozitiva a EBIT de 3,3 procente (in anul precedent -17,5 procente) in ciuda unei deficiente sustinuta a componentelor electronice.

Rubber Group a valorificat reinvigorarea economica si a atins o cifra de afaceri in valoare de 7.380 milioane euro (in anul precedent 5.828,4 milioane euro).

Cu o cifra de afaceri estimata la peste 20 miliarde euro in anul 2009, Continental se numara printre liderii de piata ai furnizorilor pentru industria automobilistica.

Continental este un furnizor de sisteme de franare, sisteme si componente pentru trenuri de rulare si sasiuri, instrumente, solutii Infotainment, electronica auto, pneuri si produse tehnice din elastomeri. Firma are in prezent aproape 146.000 angajati in 46 tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri