Decizia Guvernului de a dubla impozitele anuale pentru vehiculele comerciale ar duce la blocarea activitatii transportatorilor rutieri, intrucat acestia nu detin fondurile necesare achitarii taxelor, potrivit unui comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), informeaza Mediafax.
"Nu numai cuantumul acestor impozite este nefiresc pentru o tara ce nu ofera aproape nimic ca infrastructura, ci si modul de percepere a acestora, respectiv in functie de tipul de suspensie.

Aberatia continua si in cazul in care un autovehicul comercial pentru care trebuie platit impozit urmeaza sa nu presteze activitati de transport in intervalul unui an calendaristic, dar nu poate fi exclus de la plata", a declarat in comunicat presedintele organizatiei patronale, Augustin Hagiu.

FORT solicita ca nivelul impozitelor percepute pentru autovehiculele comerciale sa nu fie majorate, iar trasportatorilor sa li se ofere posibilitatea sa nu plateasca impozit pe o perioada determinata in cazul vehiculelor cu care nu se produc venituri din activitati comerciale.

"Totodata, solicitam scaderea impozitelor la autovehiculele pentru care se detin copie conforma a licentei de transport si asta pentru a incuraja munca si legalitatea desfasurarii activitatilor de transport rutier. Peste 15% din prestatorii de servicii de transport, in special persoane fizice posesoare de mijloace auto comerciale, nu detin licenta pentru activitatile specifice si cu toate ca distorsioneaza piata, platesc impozitul auto la acelasi nivel cu cei autorizati si licentiati", a spus Hagiu.

El a precizat ca activitatile ilicite din domeniul transporturilor vor aduce statului, in 2011, prejudicii de peste un milliard de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri