Piata auto romaneasca are un grad de motorizare de doua ori mai mic fata de Europa de Vest, iar la nivelul normal va ajunge peste 3-4 ani, a declarat directorul de marketing Dacia-Renault, Mihai Bordeanu.
"O sa ajungem din nou la nivelul pietei auto din 2008, insa peste 3-4 ani. Gradul de motorizare in Romania este la jumatate fata de Europa de Vest si undeva la minus 30% fata de tarile din jur. Un grad normal de motorizare va fi dublul valorii pietei din prezent", a precizat Bordeanu.

In 2011, vom vedea un inceput de an mai bun decat in 2010 datorita programului Rabla.

"Decembrie pare la un nivel peste asteptari, fara Rabla am fi asistat la o piata record negativ, undeva la nivelul lui ianuarie - februarie 2010. Ma astept la o crestere minora a pietei anul viitor, inceputul va fi putin mai turbulent insa in cea de-a doua jumatate vanzarile vor creste", a spus Bordeanu.

Voucherele sunt greu de gasit spre final de Rabla, iar preturile au crescut exagerat la 500-600 de euro. Oficialul Renault spune ca mai are in stoc foarte putine masini Euro4, iar acestea vor fi date prin Rabla.

Renault are 42 de puncte de vanzare in Romania, iar pe 15 decembrie va deschide un nou showroom la Targu Jiu, care va comercializa si marca Dacia. "Anul viitor nu se pune problema de extindere de retea", a mai spus Bordeanu.

Renault estimeaza vanzari de peste 9.000 de masini anul acesta, reprezentand o cota de piata de 8% in crestere fata de 2009.

"Dupa ce se termina criza nu se va reveni la frenezia dinainte, romanul o sa devina un pic mai pragmatic, nu va mai cauta masini puternice", este de parere directorul de marketing Renault.

Renault mizeaza pe serii speciale pentru a atrage privirile asupra marcii.

"Anul viitor vom lansa mai multe serii speciale Fluence Passion, Megane Sport Edition. Latitude, varful de lance al Renault, va fi disponibil pentru comenzi din februarie, iar livrarile vor incepe in aprilie", spune Bordeanu.

Latitude ar putea avea un pret de pornire de circa 25.000 euro cu TVA. Noul model Renault se va vinde in 50 de tari. Masina va fi produsa in uzina Busan din Coreea.

Tot anul viitor, Renault va aduce si modelul Twingo Gordini RS, care are un motor de 1,6 litri de 133 Cai Putere.

Renault a adus in Romania anul acesta seria speciala Twingo Miss Sixty. "Avem doua comenzi pentru Twingo Miss Sixty. In Romania, Renault ar putea vinde pana in 500 de unitati", mai spune Bordeanu.

Modelul electric Fluence va putea fi comandat anul viitor, iar primele livrari se vor face la finalul lui 2011- inceputul lui 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri