Cele mai importante provocari ale directorilor executivi (CEO) din intreaga lume sunt cresterea afacerilor, administrarea talentelor si optimizarea costurilor, arata un studiu realizat de asociatia patronala internationala Conference Board, scrie The Wall Street Journal.
Respondentii au fost rugati sa ierarhizeze prioratiile pe care le au in companiile pe care le conduc, dintr-o lista de zece propuneri.

Optiunea a doua a executivilor din sectorul financiar – bancar a fost, dupa cresterea afacerii, cea legata de schimbarile legislative, provocare aflata la general pe locul al cincilea.

De asemenea, inovatia este a treia prioritate a sefilor din productie si din industria serviciilor non-financiare, in vreme ce directorii executivi din sectorul financiar o vad spre partea inferioara a listei de prioritati.

O parte dintre aceste discrepante se datoreaza examinarilor minutioase la care au fost supuse firmele din sectorul financiar din cauza crizei financiare, apreciaza Rebecca Ray, director in cadrul Conference Board. Ea spune ca inovatia a fost asociata cu instrumentele financiare complicate, care au dus la prabusirea anumitor bancii.

Angajatii aflati in fotoliul de CEO tind sa gaseasca un echilibru intre talent, eficienta si inovatie, ca parghii pentru cresterea businessului, insa, pe timp de criza, din cauza reducerii costurilor, preocuparea pentru talent si inovatie a fost eliminata, spune Robbert Sutton, profesor la Stanford University.

Studiul a fost realizat in perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011, pe un esantion de peste 700 de CEO.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri