Daca esti in cautarea unui job de ceva timp si inca nu ai niciun rezultat pozitiv, inseamna ca acele companii la care tu ai aplicat nu sunt in cautare de personal pentru moment. Iata in ce perioade iti cresc sansele sa te angajezi, potrivit Business Insider.
Desi acest lucru nu este cunoscut de multi aplicanti, unele companii isi limiteaza procesele de recrutare pentru anumite perioade din an. Astfel, acestea angajeaza doar in perioade in care se asteapta la un numar mare de persoane interesate sau in intervaluri care corespund cu anumite termene din companie, cum ar fi finalul de an fiscal.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti gasi un loc de munca

Cei mai multi retaileri angajeaza personal sezonier in perioada sarbatorilor importante din an pentru a face fata volumului crescut de clienti. De exemplu, acestia pot avea nevoie de un numar crescut de oameni in perioadele de Craciun, Paste sau cu ocazia altor sarbatori in care au multi clienti.

Daca esti in cautarea unui job full-time, s-ar putea insa ca aceasta varianta sa nu fie cea mai potrivita pentru tine. Cu toate acestea, daca faci o impresie buna poti sa fii mutat pe o pozitie full-time. Aplica pentru astfel de job-uri inaintea perioadelor mentionate, pentru a avea timp si de trainingurile practicate de companii.

Totodata, unele companii angajeaza pentru a veni in intampinarea cererilor cumparatorilor pentru servicii profesionale. De exemplu, institutiile financiare pot face angajari in trimestrul al treilea al anului pentru a-si asigura personal pregatit care poate face fata tranzactiilor ce trebuie efectuate pe final de an.

In unele cazuri, companiile angajeaza in functie de cererea pietei. De exemplu, daca industria imobiliara este in crestere, constructorii, firmele de arhitectura si departamentele de credite ale bancilor vor avea nevoie de oameni in plus pentru a intampina cererea din piata.

De asemenea, o alta sansa de a-ti gasi un job poate fi cu ocazia derularii unor proiecte de stat in zona ta, care automat inseamna job-uri noi.

Vara pare, totodata, o perioada in care multe persoane care sunt in cautarea unui job nu sunt active, iar din acest motiv unele companii iau o pauza in procesul de recrutare. Chiar daca in aceste conditii ai putea avea impresia ca nu este un moment favorabil pentru a-ti depune CV-ul, s-ar putea sa ai noroc, in contextul in care competitia nu este acerba in aceasta perioada.

In timp ce acestea sunt sugestii eficiente, cel mai bine este sa nu renunti nicio clipa sa iti cauti un job. Companiile fac angajari dintr-o multime de motive, inclusiv pentru a acoperi posturile vacante, eliberate in urma plecarii unor oameni. Astfel, in orice moment poti avea sansa de a-ti gasi un job.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri