Compania de software Amazon cauta in aceasta perioada angajati pentru functia de operator customer care, job in care se lucreaza de acasa, insa pe care multi candidati le refuza, desi salariul poate sa ajunga la 2.500 de lei pe luna. Motivul este lipsa unei licente Windows pe computerul personal.

"Angajam pentru Amazon operatori customer care. Este o pozitie in care se munceste de acasa. Mai exact, poti sa stai in pijama si raspunzi la telefon. Sunam candidati si le spunem ca se lucreaza de acasa, singura conditie este sa ai o licenta Windows. Asta este o problema pentru multi dintre ei, motiv pentru care nu accepta jobul", a declarat reprezentantul unei companii de HR.

Pozitia de operator customer care este remunerata cu 1.000 de lei in prima luna, cu posibilitatea acordarii unui bonus de 400 de lei, ulterior salariul putand sa urce pana la 2.000-2.500 de lei.

Preturile pentru o licenta Windows incep de la 500 de lei. In Romania, rata utilizarii de software nelicentiat este de 62%.

Compania americana de software detine in Romania Amazon Development Center, un centru de dezvoltare software situat in Iasi, si a recrutat masiv in ultima perioada, peste 100 de oameni noi fiind adusi in companie doar la nivelul anului 2014, cand organizatia a ajuns la circa 270 de angajati, conform datelor de la Ministerul de Finante.

La Iasi angajatii Amazon dezvolta aplicatii prin care clientii pot gasi mai usor produsele dorite pe site, dar si softuri prin care retailerul sa isi eficientizeze vanzarile.

Centrul americanilor a avut anul trecut cea mai mare crestere a businessului de la lansarea din 2005, ajungand la 8,6 milioane de euro, in plus cu trei milioane de euro fata de 2013.

Competitorii principali ai Amazon pe piata din Iasi sunt Mind Software, Pentalog, SCC Services, UniCredit Business Integrated Solutions, Endava, E.On IT Romania, The Red Point, Ness Romania, Synygy, Centric IT Solutions România.

Sursa foto: "Nu, multumesc", Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri