Guvernul din Marea Britanie a anuntat marti ca isi va continua politica de acordare a imprumuturilor de studii pentru cetatenii europeni si pentru anul academic 2017-2018.

Masura vine in completarea declaratiilor oficialilor britanici dupa momentul BREXIT, cand i-au asigurat pe tinerii care voiau sa studieze in Marea Britanie, ca cel putin pentru anul in curs situatia nu se va schimba. Decizia guvernului britanic sublineaza faptul ca studentii care vor aplica la universitati din Marea Britanie pana in 2018, vor primi imprumuturi si burse pe toata durata studiilor, chiar daca in aceasta perioada Marea Britanie va parasi formal UE.

“Desi a fost amanata ceva vreme, noi asteptam aceasta decizie in urma semnalelor primite de la partenerii nostri din Marea Britanie. De altfel, in toata aceasta perioada, am incercat sa-i informam pe tinerii romani si familiile lor ca situatia va avea o rezolvare pozitiva in ceea ce priveste studiile in Marea Britanie, fapt subliniat si de universitatile prezente in Romania la targurile World Education, pe care le-am organizat recent. Astfel si pentru anul academic 2017 – 2018 tinerii vor continua sa beneficieze de sprijin guvernamental in valoare de 9.000 de lire sterline pentru programele de licenta, pentru intreaga perioada de studii. In prezent peste 90% din studentii romani care studiaza in Marea Britanie beneficiaza de aceasta schema de finantare”, declara Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in Strainatate, IntegralEdu.

Oficialii britanici care au facut anuntul au aratat ca inca din luna iunie, dupa momentul referendumului, guvernul s-a asigurat ca vor exista fonduri pentru acoperirea nevoilor de finantare a studentilor europeni care invata deja, dar si a celor care vor aplica anul acesta.

Conform conditiilor actuale privind finantarile, studentii europeni sunt eligibili sa primeasca imprumuturi pentru taxa de scolarizare pentru studii de licenta, daca au fost rezidenti in Spatiul Economic European in ultimii 3 ani, inainte de inceperea studiilor. Cetatenii europeni care au locuit in ultimii 5 ani pe teritoriul Regatului Unit sunt de asemenea eligibili pentru sprijinul oferit aditional dar si pentru imprumutul oferit pentru programele de master. Similar, conform legii UE, studentii europeni se vor incadra pentru aceeasi taxa de scolarizare ca si studentii britanici. Studentii non-europeni sau internationali nu au incadrate taxele de scolarizare in acest plafon, ca si pana acum, a declarat Ministrul de Stat pentru Educatie, Jo Johnson.

Grupul de firme Integral are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA.

Sursa foto: samot, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri