Absolventii marilor scoli franceze pariaza pe site-urile companiilor atunci cand se gandesc la un viitor loc de munca, neglijand site-urile de anunturi, saloanele si mai mai ales retelele sociale cum este Facebook, arata cel mai recent studiu realizat de cabinetul de consiliere in marketing si comunicare „Quatre vents”.
Potrivit studiului realizat de cabinetul „Quatre vents”, in randul a 20.000 de studenti de la 120 de facultati de ingineri si comert, acestia prefera mai intai sa acceseze site-urile companiilor pentru a-si ca uta un lic de munca, dupa ce inainte s-au interesat despre oportunitatile de dezvoltare si angajare ale companiilor de care sunt interesati.

Astfel, 61,7% dintre studentii scolilor de comert si 59,7% dintre viitorii studenti, privilegiaza recrutarile via site-urilor de recrutare ale companiilor. Site-urile de mici anunturi pentru angajare nu au reusit sa obtina decat 18,4%, in timp ce targurile de recrutare au obtinut doar 9,4 procente.

In ceea ce priveste retelele de socializare, de tipul Facebook, tinerii absolventi nu s-au aratat aproape deloc interesati, doar 1,3% dintre cei chestionati aratandu-si interesul pentru un astfel de mijloc de recrutare.

Companiile raman in topul preferintelor absolventilor atat timp cat acestea isi imbunatatesc ofertele existente pe site si le fac mai dinamice.

Totusi, pentru tinerii absolventi, vizitarea acestor site-uri nu reprezinta decat o trecere la actul final. Inainte de acest pas, acestia au intreprins un adevarat studiu de piata care le-a permis sa stie cu exactitate in companie isi doresc sa lucreze. 44,2% dintre tinerii chestionati au declarat ca mai intai au cautat informatii pe site-ul facultatii lor sau pe cel al serviciului de stadii.

39% au cautat informatii pe forumurile de recrutare ale facultatii, in timp ce 38% au gasit referintele necesare in cadrul evenimentelor organizate in cadrul facultatii sau prin sponsorizarea asociatiilor studentesti. 16% au folosit ca principala sursa de informare promotiile la care au participat sau au luat parte in timp ce doar 10% au ales parteneriatele cu administratia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri