Un efect imediat al majorarii pragului de deductibilitate la 400 euro va fi cresterea interesului angajatorilor de a oferi pensii private facultative salariatilor, insa pentru o pensie decenta, ar fi nevoie de un plafon de cel putin 1.000 euro, sustin marii administratori.
"Marirea pragului de deductibilitate este un argument foarte bun pentru angajat si angajator sa contribuie la sistemul de pensii. Este un instrument de fidelizare a angajatilor, care arata responsabilitate sociala din partea companiilor", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut.

El a adaugat ca decizia luata de Guvern este o una pozitiva, "bazata pe realitatea momentului, pentru a stimula economisirea".

"Este o decizie care contribuie la eliminarea mentalitatii de consumator si care stimuleaza grija pentru economiile pe termen lung", a mentionat Andanut.

Seful Allianz-Tiriac Pensii Private sustine ca pragul de deductibilitate anuala ar mai trebui majorat la 1.000 euro sau chiar la 1.300 euro pentru ca romanii sa beneficieze de o pensie decenta.

Andanut a precizat ca Allianz-Tiriac Pensii Private se afla deja in discutii cu cinci companii mari pentru a oferi pensii facultative angajatilor lor.

Directorul general al Aviva Fond de Pensi, Eugen Voicu, a salutat initiativa Guvernului de majorare a pragului de deductibilitate, insa considera ca "impactul furtunilor de pe piata financiara va reduce apetitul romanilor pentru astfel de beneficii".

In ce priveste contextul economic mondial,
Voicu crede ca "este un moment foarte bun pentru investitii pe termen lung".

"Sunt niste corectii puternice de care trebuie sa profitam", a spus Voicu, care considera ca un motiv de ingrijorare ar trebui sa fie veniturile de zi cu zi si nu la banii de la fondurile de pensii.

"Este un semnal de incredere dat economisirii pe termen lung. Cu siguranta aceasta masura va avea un impact pozitiv, mai ales asupra angajatorilor", a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al ING Fond de Pensii, Emilia Bunea.

Aceasta sustine ca nivelul deductibilitatii ar trebui totusi sa creasca la 1.000 de euro
pentru ca romanii sa beneficieze de o pensie decenta.

Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro/angajator.

Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri