Aproape noua (88%) din zece absolventi de programe de tipul Master of Business Administration si-au gasit de lucru dupa ce au absolvit in 2010, arata un studiu realizat de Graduate Management Admission Council (GMAC), o organizatie non-profit din care fac parte numeroase scoli de business din intreaga lume, al carei scop este de a oferi servici si produse institutiilor academice si viitorilor absolventi de programe de afaceri.
Cei care si-au cautat un loc de munca dupa absolvire au trimis, in medie, 33,3 CV-uri sau aplicatii de job, si au participat la 6,3 interviuri, transpuse in 1,9 oferte de lucru.

De asemenea, 70% dintre respondenti au declarat ca au primit un salariu de baza conform sau peste asteptarile lor. Salariul de baza mediu pentru absolventii din 2010 a fost este de 78, 820 de dolari.

Cele mai intalnite strategii pe care le adopta absolventii de MBA care isi doresc sa-si dezvolte cariera sunt implicarea in proiecte de anvergura (54% dintre respondenti), construirea unei relatii cu managementul (53%), pastrarea domeniului de activitate (50%) si obtinere de feed-back vizavi de performantele individuale.

Castigul anual mediu al absolventilor de programe de business, indiferent de anul absolvirii se ridica la 94.542 de dolari, in vreme ce bonusurile primate ajung, in medie, al 17.575 de dolari.

Studiul a fost realizat in perioada aprilie – septembrie 2010, pe un esantion de 6.877 de absolventi de programe de MBA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri