Japan Tobacco Inc., unul dintre cei mai importanti producatori de tigarete la nivel mondial, a anuntat ca va inchide fabrica din Hainburg, urmand sa transfere productia in Romania si Polonia.
Decizia va fi pusa in aplicare la sfarsitul acestui an si va afecta aproximativ 320 de angajati, atat ai fabricii din Hainburg, cat si ai departamentului administrativ din Viena.

Productia va fi transferata la inceputul anului viitor in fabricile JTI din Gostkow (Polonia) si Bucuresti.

Fabrica JTI din Hainburg avea o capacitate de productie anuala de aproximativ 10 mld. tigarete, fiind produse in special branduri precum Benson&Hedges si Memphis.

In urma inchiderii acestei unitati, JTI va detine la nivel mondial 28 de fabrici.

Anul trecut, JTI Romania a decis sa restructureze 169 de pozitii din cadrul JT International (Romania) SRL, cu impact direct asupra unui numar de 128 de angajati.

JTI Romania are in prezent 674 salariati, iar JTI Manufacturing are circa 200 de angajati permanenti.

JT International (JTI) este divizia internationala a Japan Tobacco Inc., cel de-al treilea producator mondial de tutun. JTI, cu sediul central la Geneva (Elvetia) isi comercializeaza marcile in mai mult de 120 de tari si are 23.000 de angajati.

In Romania, din portofoliul JTI fac parte marcile Sobranie in categoria Prestige; Camel, Glamour, Salem si Benson & Hedges pe segmentul Premium; Winston in categoria Mid; Winchester, More, Monte Carlo si Ronson pe segmentele Base si Value.

Cititi un interviu acordat wall-street.ro de catre Neil Coupland, CEO JTI Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri