Profitul net al SABMiller a crescut cu 20%, la 3 miliarde de dolari in anul fiscal 2010-2011, incheiat la 31 martie, datorita performantelor solide de pe pietele emergente din Africa, Asia si America Latina, in timp ce grupul a intampinat dificultati in Europa si America de Nord, transmite Reuters, citat de Mediafax.
SABMiller, cel de-al doilea mare producator de bere la nivel mondial, a inregistrat, la nivel de grup, venituri de 28,3 miliarde de dolari in perioada analizata, in urcare cu 7% de la 26,3 miliarde de dolari in anul fiscal 2009-2010, se arata intr-un comunicat transmis joi de companie.

Fara a lua in calcul incasarile companiilor asociate si ale joint venture-urilor, veniturile SABMiller au crescut cu 8%, la 19,4 miliarde de dolari.

Compania noteaza ca performantele se datoreaza pietelor emergente, care genereaza 80% din profit si au revenit puternic, in timp ce conditiile economice dificile de pe pietele mature au impiedicat inversarea trendului descendent al vanzarilor de bere.

"In timp ce cererea de consum ar trebui sa continue sa creasca pe majoritatea pietelor emergente, exista incertitudini in perspectivele de inflatie si ritmul de revenire in Europa si America de Nord", a declarat in comunicat directorul general al grupului, Graham Mackay.

El a adaugat ca orice cresteri ale preturilor la bere vor fi analizate selectiv de la o piata la alta, luand in considerare asteptarile privind un avans moderat al costurilor cu materii prime, dar si competitia din fiecare tara sau regiune.

Compania a aratat in comunicat ca volumul vanzarilor de bere din Romania a scazut cu 8% in anul fiscal 2010-2011, din cauza conditiilor economice dificile, fapt anuntat si intr-un raport anterior.

"Increderea consumatorilor a fost afectata sever de masurile de austeritate luate de guvern, inclusiv o crestere de 5 puncte a TVA in iulie 2010 si scaderea salariilor reale", noteaza SABMiller despre situatia afacerilor din Romania, reiterand comentariile din luna aprilie.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Ursus Breweries, care detine patru unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Ursus a inchis fabrica din Cluj in noiembrie 2010, din cauza costurilor mari de operare si a scaderii pietei berii. La finele lunii martie a acestui an, compania a anuntat o investitie de 1,1 milioane euro intr-o mica fabrica de bere, cu capacitate redusa, la Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri