Firma canadiana East West Petroleum a incheiat un acord cu compania sarba Naftna Industrija Srbije (NIS), controlata de Gazprom Neft, pentru explorarea a patru blocuri petrolifere din vestul Romaniei, urmand sa sape cel putin 12 puturi in aceste perimetre, scrie Mediafax.
East West Petroleum (EWP) a primit recent in concesiune perimetrele de la ANRM, acestea fiind sitaute in apropierea localitatilor Tria, Baile Felix (Judetul Bihor), Periam si Biled (judetul Timis).

Conform acordului, NIS va finanta toate lucrarile, inclusiv cele de foraj, revenindu-i 85% din drepturile comerciale. Subsidiara Gazprom Neft va plati 525.000 de dolari canadieni catre EWP, reprezentand costurile deja investite de canadieni in proiecte. EWP va pastra 15% din drepturile comerciale pe cele patru blocuri, se arata intr-un comunicat al companiei canadiene.

Companiile se vor concentra pe foraj conventional la mare adancime si pe explorarea gazelor de sist.

NIS exploreaza si un perimetru din Serbia adiacent blocurilor Periam si Biled.

Acordurile de concesiune trebuie ratificate de Guvern, iar vanzarea drepturilor de explorare catre NIS trebuie convenita si aprobata de ANRM, dupa avizul executivului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri