"Afacerile mari se fac la introducerea produselor in tara, unde, de exemplu, din 24 de tiruri, doar unul este fiscalizat, iar la unul se arunca actele. Comertul intracomunitar a favorizat acest lucru", a declarat Minea.

El a apreciat ca aproximativ 5% din aceasta crestere a fost generata de vanzarile de produse din carne in targurile traditionale.

"Exista doua tipuri de fabrici, unele autorizate si altele doar inregistrate. Ca sa obtii autorizatie trebuie sa faci investitii, asa ca unii aleg doar sa se inregistreze. Iar pentru fabricile inregistrate trebuie sa mentii doar un minim control. Altii nici nu se inregistreaza si isi iau derogare pentru produsele traditionale si vand nefiscalizat", a continuat Minea.

Citeste si:

Omul de afaceri considera ca "piata neagra" are perspective de crestere si in acest an.

"Doar putin peste un miliard de euro este piata fiscalizata si sunt sanse sa creasca ponderea celei nefiscalizate si in acest an. O data la patru ani e utopic sa te gandesti ca se poate schimba ceva", a precizat Minea.

Sorin Minea, care ocupa si pozitia de presedinte al patronatului din industria alimentara Romalimenta, estimeaza ca in acest an afacerile companiei pe care o conduce ar putea creste cu peste 10%, de la aproximativ 63-65 milioane euro anul trecut.