Afacerile LeasePlan Romania au crescut cu 40% in primele sase luni, la 13,96 milioane de euro, iar valoarea portofoliului a atins 42,4 milioane de euro, in urcare cu 25% fata de iunnie 2010, a anuntat compania, noteaza Mediafax.
In perioada analizata, profitul societatii a atins 968.000 de euro.

"Rezultatele pozitive sunt o consecinta a maturizarii pietei autohtone, externalizarea serviciilor de management de flote fiind una dintre solutiile cele mai eficiente in reducerea costurilor unei companii. Reticenta initiala a managerilor la adoptarea de solutii de externalizare, dupa ani de administrare interna a flotelor, incepe sa dispara gradual, cu atat mai mult cu cat controlul costurilor este o preocupare crescanda a companiilor", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Bogdan Apahidean (foto).

In prima jumatate a acestui an, compania a efectuat investitii in suma de 13,3 milioane de euro, iar flota administrata numara 5.295 vehicule.

"Din totalul flotei administrate, majoritatea (aproximativ 83%) o reprezinta vehicule in sistem full operational leasing, iar pentru restul vehiculelor se asigura doar serviciile de gestionare sau doar finantarea", se mai spune in comunicat.

Societatea are peste 160 de clienti din domenii ca industria energetica si farmaceutica, serviciile financiare, ITC si sectorul alimentar.
Printre cei mai importanti clienti ai LeasePlan Romania se numara OMV Petrom, Ursus Breweries, CEZ Romania, BCR, Bancpost, Coca-Cola HBC Romania, Metro Cash & Carry Romania, Silcotub si IBM Romania.

Pe piata de leasing operational si management de flote activeaza companiile Sixt New Kopel, ALD Automotive, Arval Romania, Hertz Lease, LeasePlan, Fleet Management Services, Dirent, precum si mai multe firme de profil apartinand companiilor mari de leasing financiar, ca UniCredit Leasing, BRD Sogelease, Porsche Leasing si, mai nou, BCR Leasing.

LeasePlan este o companie olandeza, infiintata cu peste 45 de ani in urma. Societatea este unul dintre cei mai mari furnizori in domeniul serviciilor de management de flote la nivel mondial, fiind prezent in 30 de tari.

Actionariatul LeasePlan este constituit din grupul Volkswagen - 50% si Fleet Investments BV - 50 %, o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

In 2010, afacerile Leaseplan Romania au avansat cu 150%, la 25,6 milioane euro, pe fondul cresterii flotei de vehicule cu 87%, potrivit datelor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri